Monday, January 5, 2009

weer terug in het ritme

annissa wilde in eerste instantie niet naar de creche. maar toen we eenmaal in de auto zaten en we er bijna waren was ze ineens heel erg opgewekt. zonder problemen lieten we haar achter. daarna heb ik didi afgezet op de sportschool. later zou ik hem weer ophalen en zouden we samen even naar de ikea gaan om een bureau te kopen. sinds we weer een computer thuis hebben, stond dat aparaat tijdelijk op een klein chinees kastje. niet ergonomisch verantwoord om daar dan voor te gaan zitten. normaal haalde ik annissa om 11.45 uur alweer op maar vanaf vandaag zou het elke dag 12.30 uur zijn. ze stond samen met haar nieuwe juf al op ons te wachten en was heel blij om ons te zien. ze vertelde wie ze allemaal had gezien en hoe leuk ze het had gehad.

eenmaal thuis hebben we eerst de kerstboom afgetuigd. toen samen geluncht en we merkten al gauw dat annissa moe was. ook logisch wanneer ze ruim zeven weken vakantie heeft gehad. dan is het weer even wennen. toen we haar op bed hadden gelegd zijn we ons meteen gaan klaar maken om boodschappen te doen. we lieten onze hulp nina weten dat we weg gingen. we hadden meteen ingeslagen voor vier dagen zodat we niet elke dag naar de supermarkt hoefden. eenmaal thuis was annissa net wakker geworden. we zijn naar boven gegaan en zij mocht in onze slaapkamer haar favoriete dvd bekijken "madagascar 2". ondertussen gingen wij het bureau'tje in elkaar zetten (waar ik nu overigens achter zit te typen :) ). ik heb vandaag een heerlijk soep gemaakt (asperge/prei/knolselderij/zachte tofu en stukjes kip). dus die aten we met avondeten. daarna een paar mini mandarijntjes gegeten en toen annissa voorbereiden om weer naar bed te gaan. ze hoefde niet in bad of onder de douche want dat hadden we vanochtend al gedaan. pyama aan, schone luier, twee boekjes lezen, melk drinken, tanden poetsen en naar bed.

wij hebben een nieuwe verslaving gevonden en dat is de serie "the wire". via didi's collega hebben we alle vijf seizoenen kunnen lenen en sindsdien kijken we iedere avond zeker 4 aflevering a 50 minuten! inmiddels zijn we bij het 2e seizoen en die hebben we al bijna uit gekeken. na de derde werd ik ineens moe en zijn we ermee opgehouden. zo nog even lezen en dan naar bed!

No comments:

Related Posts with Thumbnails