Sunday, October 19, 2008

weekend

vrijdag
het was een normale dag. niet veel bijzonders gedaan overdag. 's avonds zouden wij een chineze bruiloft hebben van een oud-collega van didi. we moesten om 19.00 uur aanwezig zijn. eind van de middag had nina (onze hulp) gevraagd of ze wat geld kon sturen op KL central (het centraal station). het was tegen 16.00 uur aan toen ze dat vroeg en ik zonder na te denken zei dat het goed was. als ze maar om 17.45 uur thuis zou zijn want wij moesten dan vertrekken. toen het 17.30 uur was begon ik haar te
bellen om te vragen waar ze was. 'nog steeds op KLCentral want er rijden geen taxi's, het is vrijdag/spitsuur en het regent'.....om het kwartier belde ik haar maar geen verandering. ondertussen had ik didi opgehaald en verteld wat voor een domme actie ik had uitgehaald. we besloten om ergens wat in de buurt te gaan eten en dan maar te zien hoe de avond zou lopen. didi werd al door een collega gebeld, die onderweg was naar de bruiloft, dat hij helemaal vaststond in het verkeer. hij zou dus ook later aankomen dan 19.00 uur. we hadden lekker gegeten, terug naar huis, annissa op bed gelegd. nina kwam om 21.00 uur pas thuis, zo lang had het geduurd om een taxi te krijgen. ze voelde zich verschrikkelijk rot en kon wel huilen zei ze. ik heb even met haar gepraat en zei tegen haar dat we de volgende keer beide moeten nadenken voordat we iets doen. ik kan dan nog niet nadenken, maar dan moet zij dat wel doen :). op z'n minst een van ons tweeën.

we besloten alsnog te gaan dus we kleedde ons heel snel om en we vertrokken. we waren binnen 15 minuten op plaats van bestemming want inmiddels waren alle files richting het centrum verdwenen. de bruiloft werd in een grote zaal gehouden bomvol met ronde tafels. ik schatte dat er zo'n 400 man aanwezig was. volgens een collega van didi waarmee we aan tafel zaten was dit een normale bruiloft. het aantal gasten is niet veel had hij het over. we kregen allerlei lekker eten (10 gangen menu) waarvan wij de eerste helft hadden gemist. niet dat het erg was want we hadden al gegeten :). de bruid kleedde zich ongeveer drie keer om op die avond en er werd en gezamelijke toost uitgebracht. het bruidspaar stond op een podium samen met hun ouders en er werd door de host 'yam sing' uitgeroepen. wat letterlijk betekend 'dry your cup'. dit werd drie keer gedaan en iedereen deed mee. we stonden allemaal met ons glas in de hand en riepen: 'yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam sing!' je moet het dus zo lang mogelijk volhouden. bij elke tafel waar het bruidspaar een praatje komt houden wordt deze toost uitgebracht. officieel moeten ze sterke drank drinken en zijn ze dus hartstikke dronken aan het eind van de avond. we zijn niet zo heel lang gebleven want een collega van didi trad op met zijn bandje in een of ander café in de stad. op naar onze volgende afspraak!

het café was vlakbij waar de
bruiloft was dus het was een klein ritje met de auto. het was een vrij nieuwe tent en er kwam een leuk publiek op af. 'ian' is chinees uit maleisie en is sinds zes maanden een bandje begonnen met een paar vrienden. ze spelen vooral covers maar het klonk goed vond ik! die avond hebben we nog meer leuke mensen ontmoet en we hebben ons echt vermaakt. om 02.00 uur waren we thuis, best wel laat als je weet dat de volgende dag om 09.00 uur een paar klusjesmannen voor je deur staan om je dak te repareren!

zaterdag
en ja hoor, ze waren er iets na 09.00 uur. twee aannemers en drie klusjesmannen. alle meubels uit de tv-kamer, en in onze huiskamer geplaatst. ze hebben een hele hoop plafond platen er af gehaald om zo het dak te bekijken. in totaal zouden ze vier dagen bezig zijn om alles te maken. het houten geraamte waar de dakpannen op liggen is niet goed gemaakt door de personen die het dak hebben gebouwd zoveel jaar terug. het hout had niet genoeg steun dus is gaan buigen waardoor de dakpannen een opening kregen en het daardoor naar binnen regende. onze tuinman was gekomen om het gras het maaien e.d. en had zijn zoon meegenomen. ik had dus 7 mannen rond lopen. ik heb daar geen problemen mee maar didi wordt dan helemaal kriegel. die voelt zich dan weggejaagd in zijn eigen huis. we zijn lekker buiten de deur gaan ontbijten. toen we terug kwamen zijn we naar boven gevlucht en zo hebben we de dag een beetje door gebracht. om 20.15 uur hadden we bij onze vrienden christine & adrian afgesproken. we zouden met hun meerijden naar de stad om daar wat te gaan eten. dit was de allereerste keer dat we zonder kinderen hadden afgesproken.

we gingen bij een leuk tentje eten wat toevallig in dezelfde straat zat als waar we de avo
nd er voor ook waren. toen we naar het bandje van didi's collega gingen luisteren. christine en ik hadden fish & chips besteld, iets wat ik in geen jaren had gegeten. lekker maar wel vettig hoor. rond een uurtje of 23.00 uur reden we weer terug naar hun huis en hebben daar nog een kopje thee gedronken. voordat we op bed lagen was het weer 01.00 uur.

zondag
vandaag is het
zondag en de werklui waren om 08.30 uur al aanwezig. een hoop lawaai kwam er weer uit de tv-kamer. we zouden een jungle wandeling gaan maken maar we hoorde gisteren van christine & adrian dat er heel veel bloedzuigers zijn. daar hadden we niet zoveel trek in met annissa. dus een dagje thuis. annissa lekker in het pierenbadje, ontbijt buiten, didi ondertussen werken. inmiddels hebben ze het plafond in de tv-kamer af. ze hoeven alleen de platen er weer tegen aan te spijkeren. morgen ochtend komen ze weer en dan gaan ze een zinken plaat onder de dakpannen leggen zodat het waterdicht wordt. ach ja, ik kan wel met de rommel leven zolang ik weet dat het over een paar dagen klaar is :)

we zijn zojuist uitgenodigd door adrian & christine om bij de bukit kiara club te gaan zwemmen. daar zijn zij lid van en ze kunnen mensen introduceren. het is heel dichtbij ons huis. en we zijn er nog niet eerder geweest. lekker even spetteren voordat het weekend over is.

No comments:

Related Posts with Thumbnails