Saturday, July 19, 2008

chill...

we zijn inmiddels in ons weekend belandt, het is zaterdagavond 19.45 uur en we hebben een heerlijke dag achter de rug.

om 06.30 stond mitzu wel aan onze slaapkamer deur te krabben (dat was wat minder) maar goed, ik heb de deur voor haar open gedaan en ben toen weer in bed gekropen. wat jammer is, is dat we nooit kunnen uitslapen op zaterdag want er gebeurt van alles en nog wat buiten bij ons voor de deur. dan begint er ineens een elektrische grasmaaier lawaai te maken, de vuilniswagen komt een bezoekje brengen early in the morning ($%^$%^&@$#&%^$!@%^), auto's die voorbij rijden, de man die oude kranten komt ophalen, dit niet geruisloos doet maar met een luidspreker op zijn dak roept hij dat fijn om, beide buren hebben twee waakhonden die 's nachts al heeeeeeel goed hun werk doen maar 's ochtends vroeg overwerken. maar los van dit alles konden we toch al niet uitslapen want we hebben een klein prinsesje genaamd annissa die ons toch wel wekt mocht het ineens een muisstille zaterdagochtend zijn :-).

annissa heeft eerst een flesje melk bij ons op bed gedronken terwijl ik een dvd'tje van thechipmunks opzette. maar ze wilde al snel naar beneden toe. prima! ik begon een grote fruitsalade te maken want om 11.00 uur hadden we afgesproken bij aaron, megan en tommy om te gaan zwemmen. zij wonen in een condo (appartementen-complex) voorzien van zo'n verkoelend bad. het was best wel bewolkt maar we zijn toch die kant op gegaan. we hebben een heerlijke ochtend/middag gehad. annissa is niet echt een waterrat maar ze begint het langzaam aan steeds leuker te vinden. na een tijdje zijn we naar hun appartement gegaan en hebben daar nog lekker rond gehangen. de kids keken weer eens een andere dvd en wij waren gezellig aan het kletsen. helaas gaan aaron en megan half augustus naar sydney verhuizen. ontzettend jammer, en didi zal aaron erg missen aangezien zij collega's van elkaar zijn. nu hebben we echt een reden om die kant op te gaan :-)

eind van de middag zijn we naar huis gegaan (nog geen minuut in de auto, zo dicht wonen we bij elkaar). lekker indiaas gehaald voor lunch. annissa had vandaag uitstekend gegeten, iets wat ze de laatste maanden niet doet. althans wanneer wij bij haar zijn. op school eet ze altijd twee porties en wanneer onze hulp nina op haar past eet ze ook altijd haar bordje leeg. ze was vandaag ook erg lief en we merken nu al dat de rust haar heel erg goed doet. we proberen de dagen niet vol te proppen, we willen pas begin oktober weer een paar dagen weggaan dus ik denk dat het allemaal wel goed gaat komen met haar.

wat het zindelijk maken betreft: op school doet ze zeker 1 plasje op het toilet en daarna gaat het mis. dan roept ze me en zegt: 'mama wee-wee'. helemaal niet erg, stukje bij beetje zal ze het snappen en uiteindelijk zal ze geen luier meer nodig hebben. we zetten er totaal geen druk achter en gaan er heel relaxed mee om. ik vind dit ook erg leuk om mee te maken, om te zien dat je kind groter wordt en steeds onafhankelijker.

No comments:

Related Posts with Thumbnails