Sunday, June 1, 2008

www (wachten wachten wachten)

afgelopen donderdagmiddag heeft het enorm geregend, gedonderd en geonweerd! echt zo hard heb ik het nog nooit gehoord. het was ineens heel erg donker geworden waardoor ik wat lampen had aan gedaan. toen kwam er een gigantische knal en gedonder. ineens was en donker in huis. stroom uitgevallen! met annissa op mijn arm loop ik naar de stoppenkast en zie dat er een schakelaartje om is. ik moest een stoel pakken om er bij te kunnen. gelukkig deed alles het nog dacht ik. op een ding na: internet! sinds we hier wonen heb ik aan de lopende band gezeur met onze Internetverbinding. ik had meteen met het callcenter gebeld en mijn probleem uitgelegd.

vandaag kwam er eerst een monteur langs van TM (telekom malaysia). hij controleerde als eerst mijn modem want die scheen niet te werken. ik kreeg een nieuwe. hij deed hem aan maar gaf nog steeds hetzelfde probleem aan. pfffffffffffff....ik begon weer moedeloos te worden. 'gaan we weer' dacht ik. hij ging beneden naar de telefoonaansluiting kijken en hij kwam er achter dat de telefoonlijn boven niet werkte. hij belde meteen een mannetje die gespecialiseerd is in bedraden. een uur later komt een indiase man op een brommertje aan met een grote rol wit snoer. hij zou de bedrading van onze telefoonlijn vervangen. onze pc staat boven in onze slaapkamer want daar is onze telefoonaansluiting. hij legde mij uit hoe hij het nieuwe snoer wilde gaan leggen en daarvoor moest een van onze ramen open. nu hebben wij tralies voor de ramen tegen inbraak maar je kan het op een plek openmaken door middel van een hangslot. dus ik ging op zoek naar de sleutel van het desbetreffende slot. nergens te bekennen! didi raakt volledig over de zeik om het feit dat het zo dom is dat we de sleutel niet gewoon boven op onze slaapkamer hebben liggen. iets waar hij volkomen gelijk in heeft maar ik op dat moment niks aan heb. de emoties lopen een beetje te hoog op vond ik maar goed. twee uur later heeft de beste man de bedrading helemaal af. ik sta al in mijn sportkleding want ik wil toch wel even gaan trainen. maar meneer vraagt mij of ik mijn Internetverbinding wil controleren. maar nee hoor, NOG STEEDS hetzelfde probleem. nu raak ik echt mijn geduld kwijt. en didi helemaal!!! ik zal niet in herhaling treden wat hij allemaal tegen die arme indiase man zei.

om een lang verhaal kort te maken, ik kan nu nog niet internetten op de pc maar wel op didi's laptop! er klopt iets niet. ook al had ik de pc helemaal afgesloten, stroom er zelfs van af gehaald tijdens die heftige regen en donder bui, misschien is er toch een blikseminslag geweest. hopelijk komt er morgen of maandag weer een monteur kijken en weet hij waar het probleem ligt. didi en ik hebben al met elkaar afgesproken, wanneer we weer problemen ondervinden zeggen we alles op. dan maar geen internet + huistelefoon. op deze manier kan ik het missen als kiespijn!

om de dag nog een leuke draai te geven zijn we einde middag nog bij onze nieuw-zeelandse vrienden aaron, megan en tommy geweest. we hebben lekker gezwommen en aaron nodigde ons uit om bij hun te blijven eten. hij had heerlijke homemade burgers gemaakt. die waren erg lekker! tommy en annissa zijn dikke vriendjes dus die gingen helemaal uit hun dak. wij hebben lekker met elkaar gekletst en gelachen. morgen zullen we ze weer zien samen met nog wat andere mensen. dan gaan we ergens lunchen.

No comments:

Related Posts with Thumbnails