Saturday, April 26, 2008

update

we wonen hier nu bijna vier maanden en ik kan zeggen dat we ons leven al helemaal op poten hebben. in die korte tijd hebben we o.a. een auto gekocht, annissa gaat inmiddels 5 ochtenden per week naar de creche, ik breng/haal didi van/naar kantoor, ik breng/haal annissa van/naar de creche, rij overal naartoe, ons huis is zo goed als ingericht, we weten de plekken te vinden, maken steeds meer vrienden, beginnen onze buren steeds meer te kennen, heb een fantastische hulp die 2 ochtenden in de week komt schoonmaken en past op annissa wanneer we ergens naartoe moeten, we gaan 3x per week naar de sportschool. 

we voelen ons hier heel erg thuis maar dat is ook niet zo moeilijk wanneer je een heerlijk huis hebt met lekkere tuin, alle deuren open kan zetten en je een warme bries voelt, de katjes in en uit kunnen lopen wanneer ze daar zin in hebben, annissa elke dag in haar pierenbadje kan spelen.

het heeft wel even geduurd voordat het huis weer helemaal werkte. dit huis had meer dan een jaar leeg gestaan dus je moet je voorstellen dat het een soort van motor is die opgestart moet worden. uit alle kranen kwam bruin water, en het duurde een heeeeele poos voordat het verdween, het was hier heel erg smerig en ook al hadden ze het een paar keer schoon gemaakt, het bleef vies. er moest gewoon weer geleefd worden. nu nog steeds lopen we elke keer tegen dingen op die we moeten accepteren. zoals: ineens geen water meer hebben want er is 'ergens in de buurt' onderhoud gaande is, ineens geen elektriciteit meer hebben want een kabel is onder de grond opgeblazen (overbelast), geen internet hebben <-- je belt 100 x naar een helpdesk en er gebeurt niks, je hebt een afspraak gemaakt met een elekrticien en hij komt gewoon niet opdagen, belt ook niet af of zo....dat is hoe het er hier aan toe gaat. in het begin konden we ons er heel erg over opwinden maar ik moet zeggen dat we steeds meer maleisisch beginnen te worden. het is veeeel te warm om je druk te maken :-)

No comments:

Related Posts with Thumbnails