Saturday, April 26, 2008

KL

KL is de benaming die men hier in azie voor kuala lumpur heeft. men is dol op afkortingen! we wilden toch wel graag weg uit singapore en prompt werd didi benaderd door het saatchi&saatchi kantoor in KL. ze wilde heel graag dat didi bij hun kwam werken. hij kende daar al een aantal mensen en had daar een goed gevoel bij. maar hij wilde eerst een kijkje nemen op het kantoor en praten met de baas. prima, wij gingen gezellig mee :-). we logeerden in 'le meridien' dus we genoten er ontzettend van! we bleven een weekendje dus als didi klaar was konden we samen nog dingen ondernemen. we hebben toen goed kunnen proeven van het leven daar en zodoende konden we kijken of wij daar wel konden aarden. daar waren we het beide in een keer over eens: JA! ondertussen was didi aan het onderhandelen over zijn contract en zijn we nog een weekend terug gekomen. dit keer om naar ons toekomstige huis te zoeken. onze makelaar kregen we toegewezen via saatchi&saatchi. 

omdat we in een apartement hadden gewoond wilden we dit keer toch wel heel graag in een huis gaan wonen. dat was de opdracht voor onze makelaar natalie ong. ik heb de eerste ronde alleen gedaan, annissa ging natuurlijk mee. maar didi had dat weekend ook allerlei besprekingen. dus ons plan was dat ik zoveel mogelijk huizen zou bekijken. de leukste drie zouden we dan de volgende dag nog een keer bekijken en dan zou didi mee komen. zo gezegd zo gedaan! waar die makelaars goed in zijn is jou huizen te laten zien die boven jouw budget liggen. maar het laatste huis was 'm + de prijs was goed! we voelde het meteen toen we de auto parkeerden. we kregen een rondleiding en we waren op slag verliefd. het had zo'n goede sfeer, het voelde zoooo thuis dat we heel snel de beslissing hadden genomen. onze nieuwe adres zou no. 90 jalan setiamurni 1 in damansara heights worden! 

daar gingen we weer: verhuizer zoeken, alle abonnementen opzeggen, katten naar een pet-hotel en zij zouden het vervoer regelen, werk-vergunning regelen and the list goes on and on and on and on...om een lang verhaal kort te maken, alles is goed verlopen. 16 december kregen we de sleutel, en op dezelfde dag kwamen al onze spullen (zowel uit singapore als uit amsterdam) tegelijk aan. eindelijk hadden we onze meubels en andere spullen, die we twee jaar in amsterdam hadden achter gelaten op de wibautstraat, weer bij ons. nu was ons huis echt compleet! drie dagen later gingen we lekker op vakantie naar nederland en op 5 januari 2008 begon ons leven hier pas echt.

No comments:

Related Posts with Thumbnails