Saturday, April 26, 2008

welcome to singapore

22 november vroeg in de ochtend kwamen in onze nieuwe woonplaats aan. we waren hartstikke moe maar klaarwakker door de adrenaline. de eerste twee weken zouden we in een service-appartment verblijven. we werden opgehaald door een shuttle-bus van het service-appartment 'frasier place'.  we hadden wel 8 grote tassen/koffers bij ons met al onze zomerkleding/schoenen etc. we hadden een lekker groot apartement: huiskamer, keuken, 3 slaapkamers en twee badkamers. voor didi was het ideaal want zijn kantoor was nog geen 10 minuten lopen (hier in azie is dat nog steeds veel want het is bloedheet!) de eerste paar dagen waren we echt twee sponzen die alles in ons opnamen. en langzaam begin je te wennen. 

als didi aan het werk was ging ik met onze makelaar vivian op zoek naar een woning. ons plan was om voor kerst een huis te hebben gevonden. en dat lukte ook nog! ons nieuwe adres was: 381 tanglin road, unit 09-04. het was een prachtig appartement, op de negende verdieping, met een vrij uitzicht. we konden de hoge gebouwen aan orchard road zien. het apartement was gemeubileerd aangezien wij niet al onze spullen mee konden nemen. en daar hebben we heel lang aan moeten wennen. want alles wat daar stond was absoluut niet onze smaak! uiteindelijk hebben we veel kunnen veranderen en voelde het echt als ons thuis. m'n zwangerschap liep ook prima en op 27 maart is annissa marsada sutisna geboren in het mount elisabeth ziekenhuis.
in de twee jaar dat we daar hebben gewoond hebben veel vrienden en familie ons bezocht. iets wat ontzettend gezellig was maar waar we nog steeds niet aan kunnen wennen is het afscheid nemen. maar daar wen je nooit aan en dat is iets waar je mee om leert gaan.

we zullen altijd een speciale band met singapore houden omdat annissa daar is geboren. maar we zijn toch heel erg blij dat we daar niet meer wonen.  we voelden ons daar niet meer thuis. te veel dingen waar we ons niet goed bij voelden. en daarom kwam de aanbieding die didi kreeg uit kuala lumpur als een geschenk uit de hemel! 

No comments:

Related Posts with Thumbnails