Sunday, March 15, 2009

weer in singapore!


gisteren vlogen we weer naar singapore om een bruiloft bij te wonen. dit keer hadden we een middagvlucht wat veel beter is vind ik. je hoeft niet zo belachelijk vroeg op te staan en je voelt je daarom ook niet zo moe wanneer je aankomt. we kwamen rond 17.00 uur aan in ons hotel (http://www.thescarlethotel.com). een mooie plek om te logeren! onze kamer is niet groot maar heel mooi aangekleed en is knus. de kamers zijn voormalige shophouses (conserverings huizen). we hebben ons meteen omgekleed en zijn met een taxi naar de trouwlocatie gereden. we moesten in 'fort canning park' zijn. de locatie was echt prachtig aangekleed. ze trouwden buiten onder een hele grote boom waar ze allemaal hele mooie witte vogelkooitjes gevuld met bloemen in hadden gehangen. er stonden maar een paar goud gekleurde stoeltjes en er lagen allemaal roze chineze parasolletjes verdeeld over de stoelen (mooi aandenken, we hebben er een mee mogen nemen :) ). we kwamen aan op het moment dat er een groepsfoto werd gemaakt dus gingen we er snel bij staan. op de achtergrond werd door een live bandje traditionele indiase muziek gespeeld. een hele magische sfeer hing er vond ik.

daarna begon de receptie. alles liep heel vloeiend in elkaar over. en het hele feest speelde zich af op het hoogste punt van het park waar een huisje stond genaamd 'raffles house'. even later werd er een traditionele lion dance voorstelling gehouden en de leeuwen in deze dans begeleide het bruidspaar de trap af richting de tent waar het diner werd gegeven. een prachtige open witte tent, waarin kroonluchters hingen, allemaal prachtig wit gedekte ronde tafels. er was een tafelschikking gemaakt dus wij zaten met mensen die we niet kenden. hele aardige mensen allemaal en we hebben de hele avond heel gezellig met elkaar gekletst. het ene stel woonden in singapore en het andere stel had twee kinderen en woonden in tokyo. heel leuk om elkaars ervaringen te horen hoe het is om ergens te wonen. annissa vond de hele avond fantastisch en zei dat het een 'princess party' was. ze vond de bruid ook heel mooi. daljit was in traditionele indiase kleding gekleed. ook al was het bruidspaar beide van indiase afkomst de bruiloft was zo'n mengeling van culturen. aangezien ze zelf uit engeland komen en nu in singapore wonen hadden ze gemengde groep aan vrienden opgebouwd.

na het drie-gangen diner werd er nog een dansoptreden gegeven door een groep indiase mannen. heel erg leuk om te zien en wat een acrobatische kunsten deden ze allemaal zeg! deze dansgroep begeleide ons na afloop weer naar boven. want in het raffles house werd de taart aangesneden en kon je daarna lekker dansen op muziek. tegen die tijd was het al na 23.00 uur en annissa viel bij didi op zijn schouder in slaap. we hebben toen een taxi gepakt naar het hotel en een uur later zijn we allemaal lekker gaan slapen.

het is inmiddels zondagochtend, 10.35 uur. we zitten alle drie nog in onze pyama. 12.00 uur moeten we uitchecken en daarna gaan we ergens brunchen. onze vlucht vertrekt pas om 18.00 uur dus we kunnen nog wat leuks doen hier. annissa heeft volgende week vakantie dus ze kan morgen lekker uitslapen. ik kreeg vanochtend een sms van een vriendin of ik aanstaande zaterdag voor haar wilde koken aangezien ze 8 man te eten krijgt. dus dat gaan we deze week voorbereiden :).

No comments:

Related Posts with Thumbnails