Friday, June 25, 2010

nog 15 nachtjes!

en dan vliegen we naar nederland!!! en in die tijd moet alles geregeld zijn. we hebben nu een verhuizer gekozen en die komen 8 en 9 juli alles inpakken en inladen. dan worden onze spullen opgeslagen totdat wij een huis hebben gevonden. het bedrijf waar didi voor gaat werken betaalt drie maanden accomodatie voor ons dus dat is perfect! de klusjesman komt voor die tijd om alle muren te schilderen die ik een ander kleurtje heb gegeven (7 in totaal :) ). en hij komt alle gaten dichten, planken verwijderen en nog wat kleine dingen. zodra het huis leeg is wordt het schoon gemaakt en komt de makelaar het controleren of we het goed achterlaten. we geven de sleutels en dan is het klaar!
.....
de auto laten we achter bij onze garage. we hebben de auto ook van hem (danny) gekocht. aangezien we nog maar twee weken hebben en het bar stil is is dit de beste oplossing. zodra hij een koper heeft regelt hij alles en maakt het geld over op onze rekening. check! we hadden laatst weer problemen met de auto. de accu was helemaal op. we stonden in onze straat toen hij ermee ophield :). net geen lid meer van de aam (anwb van maleisie). toen maar danny gebelt en zijn sleepwagen dienst gebelt. heb daar twee uur staan wachten totdat het allemaal onder controle was hahahah. nu doet de auto het weer prima.
.....
de belasting is een ander ding. men heeft hier er nogal een potje van gemaakt. en het is logisch dat je alles hebt betaalt voordat je het land verlaat. dat zijn we nu aan het regelen. en hopelijk horen we aankomende week of het gelukt is ja/nee.
.....
alle instanties waar we bij aangesloten waren had ik een poos terug al gebelt om te vragen wat het opzegtermijn was en hoe we moesten opzeggen. dus dat is ook in kannen en kruiken. annissa's creche is ook op de hoogte en haar laatste dag is vrijdag 9 juli. een dag voordat we naar nederland vliegen.we logeren de 8e en 9e bij vrienden zodat we niet tussen de verhuisdozen hoeven te zitten en daarna in een hotel moeten. we kunnen daar ook onze tassen met kleren voor sydney laten staan. aangezien het nu winter in autralie is (het koudst is max. 5 graden)....
.....
inmiddels ook heel veel papierwerk voor australie ingevuld. a.s. dinsdag moeten we allemaal een 'medical exam' ondergaan. geen idee wat ze allemaal gaan doen. het zal wel goed komen. de uitslag gaat per koerier naar sydney.

No comments:

Related Posts with Thumbnails